İçeriğe geç

Antrepo Nerede Olur

Türkiye’de kaç tane antrepo var?

Ticaret Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de 41 ilde 92 gümrük müdürlüğüne bağlı toplam 1.195 antrepo bulunuyor.

Antrepo yeri nedir?

Uluslararası taşımacılık yapan şirketlerin mallarının gümrük işlemleri sırasında korunması önemlidir. Gümrükte bekleyen malların işlemler tamamlanana kadar uygun koşullarda saklanabilmesi için yerleştirildiği yerlere antrepo denir.

Antrepo serbest bölge mi?

Antrepolar, malların gümrük gözetimi altında tutulduğu veya izin verilen hallerde ihraç edildiğinde serbest dolaşımda olduğu kapalı veya açık alanlardır.

Antrepo birimi nerede?

DESTEK DEPO HİZMETLERİ TİCARET LTD.ŞTİ. ŞTİ Firma AdıDESTEK ANTREPO HİZMETLERİ TİC.LTD. ŞTİ.AdresDudullu Organize Sanayi Bölgesi 4.Cad. No.:7 34776 Ümraniye /İstanbulTelefon+90 (216) 527 48 07Fax+90 (216) 314 50 29Web sitesiwww.destekantrepo.com3 diğer hatlar

Antrepo geliri ne kadar?

Bu grafikteki veriler ne anlama geliyor? Kullanıcıların iş başvurusu yaparken paylaştıkları maaş beklentilerine göre, bir depo çalışanının ortalama maaş beklentisi aylık 25.000 TL’dir. Kullanıcıların en çok paylaştığı maaşlar ise 22.500 TL ve 31.000 TL’dir.

Antrepo ücretini kim öder?

A. Taşıma işleri komisyoncusu, depolama ücretini ve depolamayla ilgili olarak ortaya çıkan tüm masrafları karşılamakla yükümlüdür.

Kimler antrepo açabilir?

Antrepo açma izni verilebilecek kişiler: En az beş yıllık faaliyeti bulunan, ödenmiş sermayesi ile yedek akçeleri toplamı en az 10 milyar Türk Lirası olan ve son beş yılda ödediği kurumlar vergisinin 2000 yılı basit ortalaması en az beş milyar Türk Lirası olan kişiler.

Kaç tip antrepo var?

Genel depolar A, B ve F tipi; özel depolar ise C, D ve E tipi olmak üzere 3 tiptedir.

Antrepoda kimler çalışır?

Depo memuru iş ilanları ithalat şirketleri tarafından yayınlanır. Malların gümrük işlemleri tamamlanana kadar bir depo kullanılır. Türkiye’de faaliyet gösteren birçok yabancı şirketin deposu vardır. Depo işleri çalışan düzeyinde aynı olsa da yöneticiler için farklıdır.

Antrepo izni nasıl alınır?

Depo açma ve işletme izni başvurusunda bulunan gerçek ve tüzel kişiler, yatırım yapmadan önce deponun bağlanacağı gümrük idaresine başvuruda bulunarak yatırım izni almak zorundadır. Akaryakıt depoları hariç, özel depolar için yatırım izni aranmaz.

Antrepo ve depo farkı nedir?

Depolar malların daha uzun süre depolanmasını ve korunmasını sağlarken, depolar yalnızca depolama işlevini yerine getirir. Bu nedenle, depolama alanları genellikle ithalat ve ihracat işiyle uğraşan şirketler tarafından tercih edilirken, depolar genellikle kısa süreli depolama ihtiyaçları için kullanılır.

Antrepo kaç metrekare olmalı?

Gümrük Yönetmeliği’nin 519 uncu maddesinin üçüncü fıkrasında: “Genel antrepo olarak açılıp işletilecek yerlerin açık ve/veya kapalı alanlarının toplamı, büyükşehir belediyesi sınırları içinde 5.000 m2’den, diğer yerlerde ise 3.000 m2’den az olamaz.” denilmektedir.

Antrepoda ne yapılır?

Ticari malların depolandığı, gümrük işlemlerinin yapıldığı, nakliye operasyonlarına hizmet veren; gümrük vergileri, ithalat ve ihracat işlemleri, depolama, etiketleme ve paketleme gibi lojistik süreçleri yöneten tesislerdir.

Antrepo ödemesi nedir?

Antrepo veya antrepo, gümrük binaları yakınında, gümrük vergisi ödenmemiş malları korumak ve gerektiğinde küçük tamamlayıcı işlemleri gerçekleştirmek amacıyla kullanılan bir tür ticari depolama tesisidir.

Antrepo yetkilisi nedir?

Depo yöneticisi, ticari malların gümrüğe gitmeden önce muhafaza edildiği depodan sorumlu kişidir. Bu depolara gelen tüm mallardan sorumlu olan depo yöneticisi, tüm işlemleri yürütmekten sorumludur.

Kaç çeşit antrepo vardır?

Gümrüklü depolar iki türe ayrılır: ana depolar ve özel depolar. Pratik özelliklerine göre genel depolar A, B ve F tipindedir; özel depolar ise C, D ve E tipindedir.

Mersinde kaç antrepo var?

Müdürlüğümüze bağlı 57 adet A tipi genel antrepo, 18 adet C tipi özel antrepo ve 5 adet geçici depolama alanı faaliyet göstermektedir.

Türkiye’de kaç tane gümrük var?

Cevap: Ülkemizde 30 kara, 8 demir yolu, 102 deniz ve 64 hava gümrük kapısı olmak üzere toplam 204 gümrük kapısı bulunmaktadır. Kara gümrük kapılarında 29, demir yolu sınır kapılarında 5, deniz sınır kapılarında 43 ve hava sınır kapılarında 13 gümrük müdürlüğü bulunmaktadır.

Kimler antrepo açabilir?

Antrepo açma izni verilebilecek kişiler: En az beş yıllık faaliyeti bulunan, ödenmiş sermayesi ile yedek akçeleri toplamı en az 10 milyar Türk Lirası olan ve son beş yılda ödediği kurumlar vergisinin 2000 yılı basit ortalaması en az beş milyar Türk Lirası olan kişiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kahve Saçlı Escort